Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Η «πολιτική διαμάχη» Σερβίας-ΠΓΔΜ περνά στο ποδόσφαιρο


Ο Σέρβος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων, παραιτήθηκε επειδή η ΠΓΔΜ αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Ο Σέρβος προπονητής της ομάδας Βαρντάρ, της γνωστότερης ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΓΔΜ, Ράτκο Ντόστανιτς, υπέβαλλε χθες την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας αυτής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ αναγνώρισε πριν μερικές ημέρες την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Ο Ντόστανιτς ανέφερε ότι λόγοι ηθικής τάξεως τον αναγκάζουν να παραιτηθεί από τον πάγκο της ποδοσφαιρικής αυτής ομάδας από τα Σκόπια, ενώ μαζί με την οικογένεια του εγκατέλειψε τα Σκόπια και επέστρεψε στη Σερβία.

Ο Ντόστανιτς ανέλαβε τα «ηνία» της Βαρντάρ τον Ιούνιο και η ομάδα που μέχρι χθες προπονούσε, προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της ΠΓΔΜ, επτά αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι Σέρβοι αθλητές και προπονητές είναι οι πλέον πολυάριθμοι ξένοι σε συλλόγους διαφόρων αθλημάτων της ΠΓΔΜ, ωστόσο μέχρι στιγμής, κανείς από αυτούς δεν ακολούθησε το «παράδειγμα» του Ντόστανιτς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ