Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2008

Eνα βημα πριν απο την προβοκατσια;

Από το troktiko.blogspot.com .
Email:
"Στην πόλη της Κομοτηνής στις 5/6/2008, η «δραστηριότητα» των υπαλλήλων του Τουρκικού Προξενείου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.Τα αυτοκίνητα του Τουρκικού Προξενείου μετέφεραν «κόσμο» από τα μουσουλμανικά χωριά του Νομού Ροδόπης. Υπήρχε και η σχετική «κάλυψη» βεβαίως, με μία κοπελίτσα να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, προκειμένου να δίδεται η εντύπωση πως ένα ζευγάρι κάνει μία βολτίτσα με το αυτοκίνητό του.

Αλλά, το κατεπείγον του θέματος και η αναγκαιότητα του «άμεσου» ξεσκέπασαν την «βολτίτσα» επειδή χρησιμοποιήθηκαν καιαυτοκίνητα που είχαν το διακριτικό «Δ.Σ.» (Διπλωματικό Σώμα).

Τα αυτοκίνητα αυτά κινούνταν ιδιαίτερα γρήγορα και απέφευγαν να σταματήσουν στους φωτεινούς σηματοδότες, προκειμένου να μην γίνουν ορατοί, από οδηγούς παρακείμενων αυτοκινήτων, οι «πολύτιμοι επιβάτες» τους.
Ποιο όμως το τόσο επείγον για να γίνει μία συνάντηση μετά τις 8 το βράδυ, ημέρα Σάββατο, στο Προξενείο της Κομοτηνής;

Οι εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία είναι βέβαιο πως ασκούν πιέσεις και αναζητούν την εκτόνωσή τους. Εκτόνωση όμως που είναι άγνωστο το που θα συμβεί, επειδή δεν είναι απαραίτητο να συμβεί εντός Τουρκίας.
Η χθεσινή ενημέρωση είναι βέβαια άγνωστο τι περιείχε ως θέμα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι αφορούσε το πώς οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας κατ' αρχάς αντιλαμβάνονται τα όσα στην Τουρκία διαδραματίζονται και στη συνέχεια με ποιόν τρόπο μπορούν να βοηθήσουν την «μητέρα πατρίδα» να ξεπεράσει την σημερινή κατάσταση.

Τι όμως μπορεί να κάνει η Τουρκία έτσι ώστε να απαλλαγεί (έστω και προσωρινά) από τα δικά της «βάρη», να συσπειρώσει τον Τουρκικό λαό σε ένα «παλιό και μεγάλο πρόβλημα» και να μετατοπίσει έτσι το κέντρο ενδιαφέροντος κερδίζοντας ουσιαστικά χρόνο και οι δύο πλευρές (κυβέρνηση και Εργκένεκον) για την μεταξύ τους «μάχη»;

* Ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θα έκλεινε οριστικά την πόρτα της Ε.Ε., αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργούσε μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ*

Μία ρήξη με τους Κούρδους του Ιράκ, αλλά και με τους Κούρδους μέσα στην Τουρκία, μετά από μία βομβιστική «προβοκάτσια», είναι μία καλή λύση, αλλά εγκυμονεί κινδύνους μεγαλύτερης διαίρεσης του Τουρκικού (πολύ)πληθυσμού και διόγκωσης της σημερινής κατάστασης*

Ένα «επεισόδιο» στην Ελληνική Θράκη φαντάζει να είναι η καλύτερη δυνατή λύση εκτόνωσης για τους Τούρκους. Μία προβοκατόρικη ενέργεια (βόμβα) σε κάποιο τέμενος, που θα συνοδευτεί με έγγραφη ανάληψη της ευθύνης από κάποια ανύπαρκτη εθνικιστική οργάνωση, θα ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα συσπειρώσει τον Τουρκικό πληθυσμό και θα «κερδίσει» πόντους σε όλους τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.

Η Άγκυρα έχει να αποφασίσει τι θα κάνει, πότε, που και με ποιούς. Η Αθήνα δεν πρέπει να μείνει σε ρόλο παρακολούθησης απλής, αλλά θα πρέπει να καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες, με όλες της τις δυνάμεις έτσι ώστε οποιοδήποτε σχέδιο των πολιτικών ή των στρατηγών της Τουρκίας να μην μπορεί να ευοδωθεί στην Ελλάδα.

Κωνσταντίνος

Y.Γ.: Να σημειώσω πως οι συγκεκριμένες διαδρομές-κινήσεις υπέπεσαν στην προσωπική μου αντίληψη και δεν είναι πληροφορίες που μου μεταφέρθηκαν από άλλους. Μία δική μου βολτίτσα με το αυτοκίνητό μου με έφερε στο να αντικρύσω, τυχαία, τις συγκεκριμένες "διαδρομές" των αυτοκινήτων του Τουρκικού Προξενείου".