Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Επιστημονική απάντηση στην ανυπόστατη σκοπιανή προπαγάνδα.
Έλληνας καθηγητής στο πανεπιστήμιο Rutgers University,ΝJ,USA με αφορμή το προχθεσινό δημοσίευμα του Greece Salonika ("Mακεδόνες" με ..γενετική απόδειξη. ) και την αναφορά στην "έρευνα" των Σκοπιανών το 2001 που "αποδεικνύει-σύμφωνα με τους "ερευνητές" την υποσαχάρια καταγωγή των Ελλήνων και τη δική τους αρχαιοευρωπαική καταγωγή(!!)" ,μας απέστειλλε ένα πραγματικά ενδιαφέρον email,μέρος του οποίου δημοσιεύεται παρακάτω:


"Διαβάζοντας το ιστολόγιο του Greece-Salonika είδα ένα ενδιαφέρον άρθρο.Το έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα ολόκληρο το άρθρο (έχω πρόσβαση λόγω της δουλειάς μου - καθηγητής στο Rutgers University, NJ USA) - το επισυνάπτω." "Είναι ξεκάθαρη ανθελληνική προπαγάνδα. Μερικές λεπτομέρειες:.


Ο πρώτος συγγραφέας είναι γνωστός απατεώνας στην επιστημονική κοινότητα που του έχουν διαγραφέι άρθρα από επιστημονικά περιοδικά γιατί πλαστογραφούσε δεδομένα για να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.Επιπλεόν, τον απολύσανε από το νοσοκομείο που δούλευε για κακοδιαχείριση πόρων.


Λεπτομέρειες για τον εν λόγω κύριο από την Wikipedia .Οι υπόλοιποι συγγραφείς είναι από κρατικό ίδρυμα των Σκοπίων - καθαρά κρατικά καθοδηγούμενη προπαγάνδα. Αν και τα αποτελέσματα του άρθρου τα έχει απορρίψει η επιστημονική κοινότητα το άρθρο παραμένει δημοσιευμένο (μερικά άλλα έχουν ήδη αποσυρθεί) και σε βάθος χρόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μεγάλα Εθνικά προβλήματα.


Προσωπικά θα γράψω επιστολή στο επιστημονικό περιοδικό ζητώντας να το αποσύρει βασιζόμενος (1) στις ψευδής ιστορικές αναφορές, και (2) στο ελλειπές επιστημονικό πρωτόκολλο (δεν περιγράφει το τρόπο αποκτησης των δειγμάτων εκτός των σκοπιανών).


Βρήκα επίσης τα στοιχέια ενός 'Ελληνα γενετιστή, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, με τον οποίο θα επικοινωνήσω για βοήθεια.Πιστεύω ότι χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια για να αποσυρθεί το εν λόγω άρθρο. Αντίδραση από μεγάλη μερίδα ατόμων, ακαδημαικών και κρατικών φορέων είναι απαραίτητη."


(To email απεστάλλει απ΄τον συγγραφέα και στη συντακτική ομάδα του Αντίβαρου)