Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση Θ. Πάγκαλου για επαφές στην ΠΓΔΜ

Θέμα μειονοτήτων στην Ελλάδα έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόκι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπής, στα Σκόπια, ομάδας εκπροσώπων της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλο, ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έκαναν σειρά επαφών με τους Προέδρους των Δημοκρατιών Σερβίας και "Κοσόβου" καθώς επίσης και με υπουργούς και άλλους, ανώτατους, αξιωματούχους και συζήτησαν για το θέμα της αναγνώρισης του "Κοσόβου" και τις σχέσεις Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπρ. Τσερβένκοφσκι, τον πρωθυπουργό, Νικ. Γκρούεφσκι και τον υπ. Εξωτερικών, Αντ. Μιλόσοσκι. Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου από το γραφείο του Θ. Πάγκαλου, "οι διαφορές ήταν εμφανείς μεταξύ του μετριοπαθούς Τσερβένκοφσκι και του αδιάλλακτου Γκρούεφσκι.

Αυτός όμως, που ξεπέρασε κάθε όριο ήταν ο Μιλόσοσκι", ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι "οι Έλληνες πολιτικοί δημιουργούν προβλήματα εθνικισμού για να γλιτώσουν από τα σκάνδαλα" και έθεσε θέμα τουρκικής, σλαβομακεδονικής και αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα".

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε τον υπουργό της ΠΓΔΜ ότι "συκοφαντεί την Ελλάδα για άσχετα θέματα με το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης" και προέβλεψε ότι "αν παραμείνει υπουργός ο κ. Μιλόσοσκι, θα έχουμε γενικευμένη κρίση με άδηλα αποτελέσματα".
Πηγη :ΕΘΝΟΣ