Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Συνεχίζεται το σίριαλ της επιστολογραφίας


Συνεχίζει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, την πολιτική «επιστολογραφίας» σχετικά με «την προστασία των δικαιωμάτων της ''μακεδονικής μειονότητας'' στην Ελλάδα» και τα περί «επιστροφής περιουσιών Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων από την περίοδο του εμφυλίου στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς της πΓΔΜ, οι οποίοι επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, ο κ. Γκρούεφσκι απέστειλε χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες επιστολές στο ΝΑΤΟ, στον ΟΑΣΕ, στις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο Συμβουλιο της Ευρωπης στις χώρες-μέλη του G8 και αλλού.

Οι επιστολές αυτές είναι παρόμοιου περιεχομένου με αυτές που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τον πρόεδρο της Ευρωπαικης Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είχε συνάντηση χθες στα Σκόπια με εκπροσώπους απογόνων «Σλαβομακεδόνων» πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι, όπως ανέφεραν, τον ενημέρωσαν για την «πρωτοβουλία και τις δραστηριότητες που αναλαμβάνουν σχετικά με την ανάκτηση των περιουσιών τους στην Ελλάδα».

Ο Μετόντιε Τόσεφσκι, εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας αυτής που συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Γκρούεφσκι, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ τους υποσχέθηκε «νομική υποστήριξη σχετικά με τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους».