Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008

"Επιστολομανία"


Συνεχίζεται η επιστολογραφία από την πλευρά των Σκοπίων με αποδέκτη της νέας επιστολής Γκρουέφσκι αυτή τη φορά τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.

Η καινούργια επιστολή του Νίκολα Γκρουέφσκι είναι δισέλιδη και σε αυτήν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ περιγράφει την Ελλάδα σαν χώρα του περασμένου αιώνα που καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημεύει περιουσίες και εφαρμόζει πολιτικές διώξεων εις βάρος των μειονοτήτων.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Η ελληνική εξουσία από δεκαετίες τώρα δεν αναγνωρίζει τη μακεδονική ταυτότητα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί την ίδια πολιτική, η οποία απαγορεύει στους "Μακεδόνες" να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα, όπως επίσης και τη χρήση της "μακεδονικής" γλώσσας και κουλτούρας, ενώ επέβαλε αλλαγές στα τοπωνύμια και σκληρές τιμωρίες στις δραστηριότητες των "Μακεδόνων".

Αυτοί που ανήκουν στη "μακεδονική" μειονότητα της Ελλάδας είναι από δεκαετίες τώρα αντικείμενο ισχυρών αντιποίνων από την ελληνική πολιτική, κάτι που οδηγεί σε εξαφάνιση της "μακεδονικής" ταυτότητας στην Ελλάδα».