Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

"Όχι" στις προτάσεις Νίμιτς

Απερρίφθη από τα Σκόπια, σύμφωνα με διπλωματική πηγή της γειτονος, η δέσμη ιδεών Νίμιτς, για την ονομασία, που περιελάμβανε τέσσερις παραλλαγές των όρων Βόρεια και 'Ανω Μακεδονία ..

Απερρίφθη από τα Σκόπια, σύμφωνα με διπλωματική πηγή της γειτονος, η δέσμη ιδεών Νίμιτς, για την ονομασία, που περιελάμβανε τέσσερις παραλλαγές των όρων Βόρεια και 'Ανω Μακεδονία. Όπως αναμενόταν, σύμφωνα με την πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνάντησή του, στη Νέα Υόρκη με το διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ, τόνισε πως η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει την εθνική της ταυτότητα.

Η αδιάλλακτη στάση των Σκοπίων είναι εμφανής και από το γεγονός ότι έθεσαν εκ νέου θέμα "σλαβομακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Α. Μιλόσοσκι, που προκάλεσαν την αντίδραση του Θεοδωρου Παγκαλου.

Τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου, ο Μάθιου Νίμιτς πρόκειται να συναντηθεί με τον Έλληνα διαπραγματευτή, Αδαμάντιο Βασιλάκη. Διπλωματικοί κύκλοι αναφέρουν πάντως ότι οι συναντήσεις του διαμεσολαβητή με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών είναι περισσότερο αναγνωριστικές σε αυτήν τη φάση των συνομιλιών και αναμένεται να λάβουν ουσιαστικότερο χαρακτήρα και περιεχόμενο από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
ΝΕΤ 105.8