Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Ήταν οι χειρότερες εκλογές στην ιστορία της ΠΓΔΜ, σχολιάζει ο Μπράνκο ΤσερβένκοφσκιΩς τις χειρότερες εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος δηλώνει ότι πρέπει να επανεξεταστεί η στάση των Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας.
«Δυστυχώς, αυτές ήταν οι χειρότερες εκλογές που έχουν διοργανωθεί στη 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'. Σας είναι πολύ καλά γνωστό ότι από την πλευρά του VMRO-DPMNE, την προηγούμενη περίοδο, αμφισβητήθηκε η εκλογή μου στις προεδρικές εκλογές το 2004.

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, επιβάλλει μετατόπιση της πάγιας θέσης της χώρας του και στο πλαίσιο αυτό τα Σκόπια πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να προβούν σε κάποια παραχώρηση, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη διαδικασία της ευρω-ατλαντικής ολοκλήρωσης..
Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι μόνο νόμιμοι εκπρόσωποι και των δύο χωρών μπορούν να αποφασίσουν επί της έκτασης και ουσίας των παραχωρήσεων, ενώ επαναλαμβάνει πως δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός για τα θέματα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας, τα οποία τα χαρακτηρίζει «βαθιά κόκκινη γραμμή».

Αλλα λογια να αγαπιομαστε δηλαδη ...
Ας υποθεσουμε λοιπον οτι η χωρα τους ονομαστει "Μπανανια"
αλλα οι κατοικοι τους ειναι "Μακεδονες" και μιλουν "Μακεδονικα"
τοτε τι θα ειναι ?
κατοικοι απο την μπανανια αλλα Μακεδονες?...
Εκει ειναι το προβλημα τελικα..το θεμα δεν ειναι απλα το ονομα..
δεν ειναι δυνατον να αναγνωρισει κανενας
"Μακεδονικη" Εθνοτητα και "γλωσσα" γιατι δεν υπαρχει....
παρα μονο στο μυαλο του γειτονικου "κρατιδιου"